CategoriesNovosti

KAKO SE PODMAZUJE OŠTEĆENA HRSKAVICA U KOLJENU?

Priznat ćete da se oštećena hrskavica u koljenu ne vidi golim okom, ali vas nekako žulja. Koči. Ne da vam ni makac. Ponekad zaškripi ili kvrcne. To malo

čudo koje oblaže vaše zglobove i omogućava im bezbolnu pokretljivost, sa godinama se istrošilo. Ili se zbog težih sportskih povreda oštetilo.

I iz dana u dan osjetite sve veće tegobe. Teško ustajete. Blokira vam koljena pa ne možete da čučnete, savjete koljeno i sjedite u takozvanom joga položaju ili po turski. Oticanje i bol u koljenima otežavaju vam obavljanje svakodnevnih obaveza i uskraćuje vam da radite mnoge poslove, koje inače radite i volite. A to znači da je vaša hrskavica već oštećena i da je vrijeme da nešto preduzmete, zar ne?

Sada, tako silno želite da riješite taj problem. I tu ste da istražite kako se podmazuje oštećena hrskavica u koljenu. Zato, predlažem da pređemo na konkretno objašnjenje.

1. KAKO NASTAJE OŠTEĆENA HRSKAVICA U KOLJENU

Oštećena hrskavica je jedan od najčešćih oboljenja koljena. I takvu dijagnozu doktori nazivaju osteoartritis. Oštećenje nastaje od direktnog udarca u koljeno ili od izvođenja aktivnosti koja direktno preopterete koljeno. Također nastaje i kao prirodna posljedica starenja. Oštećenje može nastati na bilo kojem zglobu u ljudskom tijelu, a posebno koljenima, kukovima, ručnim zglobovima kao i u zglobovima kičme.

Neke od svakodnevnih aktivnosti koje oštećuju hrskavice su

– Penjanje i silaženje stepenicama

– Prekomjerno savijanje koljena

– Sportovi kao što su fudbal, košarka, rukomet jer zahtjevaju rotacije u koljenu

– Konstantno opterećenje zbog prirode posla

– Prekomjerna tjelesna težina

– Čučnjevi (dodatan rizik predstavlja korištenje velikih opterećenja)

Koji su uzroci oštećenja vaše hrskavice, ostaje vam da razmislite i pokušate da otkrijete. Koji god vaš uzrok bio, hrskavice se izuzetno teško obnavljaju pa ljekari najčešće preporučuju operativne zahvate. Međutim, postoje i drugi načini da “podmažete” vaše hrskavice, o kojima ćemo pričati u nastavku teksta.

Oboljenja zglobova i kičme čine veliki dio uzroka invaliditeta, odlaska u prijevremenu penziju i na rehabilitaciju, te najviše od svih hroničnih bolesti doprinose gubitku produktivnost i umanjuju kvalitet života.

Možda da bi bilo dobro da probate naše efikasno rješenje, iz Forever kompanije, i na taj način pokušate da izbjegnete operativni zahvat, odlazak u prijevremenu penziju, umanjite bol i popravite vaš kvalitet života.

2. KAKO SE PODMAZUJE OŠTEĆENA HRSKAVICA U KOLJENU SA SAMO 2 PROIZVODA

Oštećena hrskavica u koljenu ili bilo kom drugom zglobu sama od sebe se nikada neće ponovo podmazati. Jer sa vremenom se smanjuje proizvodnja hijaluronske kiseline koju tijelo proizvodi samo i koja je sastavni dio hrskavice i vezivnog tkiva ljudskog organizma. Pa je tako 50-ogodišnjaci imaju 50% manje nego što su je imali u mladosti.

A ako već znate da se oštećena hrskavica, sama od sebe, neće obnoviti red je da vam pokažem a šta to onda može.

Kao što sam vam rekla na početku stranice, moje lično iskustvo je priča koju dijelim sa vama i za koju vam lično garantujem. Prije 5 godina dijagnosticirana mi je artroza koljena i nisam mogla sjediti u joga položaju ili turski. Otežano sam se kretala uz stepenice, nisam mogla dugo šetati, hodati, čučnuti a da sve to nije pratio tup bol. A pošto sam ja neko ko voli biti u pokretu, šetati u prirodi, nisam mogla svoj život zamisliti u četiri zida i da ograničim svoje kretanje. Tragala sam za efikasanim rješenjem. Upoznala sam divne ljude koji su također svoje zdravstvene probleme rješili uz pomoć proizvoda iz Forever living kompanije. Preporučili su mi da koristim Forever Move i Forever Freedom i na tome sam im neizmjerno zahvalna.

Da, možete i vi da hodate bez bolova, ukočenosti u zglobovima, čak i ako godinama niste mogli pronaći efikasno rješenje.

Pitate se kako je ovo drugačije od nebrojano drugih rješenja. Evo kako

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *